Historie

In 1934 ontstond het idee om de ruitersport te beoefenen in de toenmalige gemeente Ambt Delden. Initiatiefnemers waren de heren Gerard Workel, Bernhard Workel en Johan ten Zijthof.
In het begin werd er geoefend op een sintelweggetje. De groep ruiters werd steeds groter, er diende zich een instructeur aan en er werd een locatie gevonden voor een buitenmanege.

Enkele ruiters namen het initiatief om in verenigingsverband te gaan rijden en de oprichting van de ‘Landelijke Rijvereniging De Zeven Buurtschappen’ was een feit. De naam verwijst naar de 7 buurtschappen/dorpen die deel uitmaakten van de Gemeente Ambt Delden, t.w.: Azelo, Bentelo, Deldenerbroek, Deldeneresch, Hengevelde, Wiene en Zeldam.

In de loop van haar bestaan moest de rijvereniging regelmatig uitzien naar een andere buitenlocatie. In 1974 kwam de beschikking over een ‘binnenmanege’ in de oude Boerenbond te Delden. In oktober 1979 ging een lang gekoesterde wens in vervulling; een eigen accommodatie. Door de gemeente werd een terrein beschikbaar gesteld aan niet alleen de Zeven Buurtschappen, maar ook de Ponyclub Deldenerbroek en de rijvereniging en de ponyclub de Hagmolenruiters, en mede door werkzaamheden van eigen leden van deze vier participerende verenigingen verscheen er aan de Hoffmeijerweg in Ambt Delden manege De Hoffmeijer. Na een aantal jaren werd er een tweede hal gebouwd, en nog weer een aantal jaren later werd de wedstrijdhal uitgebreid en werd een derde losrijhal gerealiseerd. Hierdoor is paardensportcentrum De Hoffmeijer nu een volwaardige en prachtige accommodatie, met drie aaneengesloten rijhallen.

Paardensportvereniging De Zeven Buurtschappen is in de loop van haar bestaan uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met zo’n 130 rijdende en niet-rijdende leden en donateurs.